GİRESUN / MERKEZ - Abacıbükü İlkokulu

CITY OF THE FUTURE WITH STEM

( Stem'le Geleceğin Şehirleri )

Okulumuz 4-C sınıf öğretmeni Leyla KILIÇ, öğrenciler ile birlikte “CITY OF THE FUTURE WITH STEM” (STEM’le Geleceğin Şehri) isimli eTwinning projesine başlıyor.

Projede;Türkiye(10), Azerbaycan(1), Portekiz(1), Romanya(3), Gürcistan(1), Ürdün(1), Karadağ(1), Yunanistan(2) olmak üzere toplamda 20 ortak bulunmakta.

Projemizde öğrencilerimize 21. yy becerileri kazandırmak. Örneğin; eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve iş birliği, yaratıcılık ve inovasyon, esneklik ve uyum, sosyal ve kültürlerarası ilişki, üretkenlik ve sorumluluk gibi beceriler kazandırmak asıl amaçlarımızdan.

Stem yaklaşımıyla çeşitli aylık etkinlikler, öğretmen ve öğrenci webinarları, çeşitli web2 araçları kullanımı vb. çalışmalarla projemiz devam edecektir.

Mrt

GİRESUN 2023-2024 OKUL SPORLARI MİNİKLER YÜZME  MÜSABAKALARINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Mrt

E TWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA 4-C SINIFI ÖĞRENCİ WEBİNARINI GERÇEKLEŞTİRDİ.ULUSAL VE ULUSLARARASI KATILIM İLE ÖĞRETMENİMİZ LEYLA KILIÇ ÖNCÜLÜĞÜNDE ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI.

Ock

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024 için yarışma başvuruları başladı! Başvurular için son tarih 20 Şubat 2024.

E-TWİNNİG MATERYAL DESTEKLİ DRAMA PROJESİ

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete irtihal edişinin 85. yıl dönümünde, onu saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, umutları tükenmiş bir milleti Milli Mücadele ateşiyle ayağa kaldırıp Anadolu’nun vatan olmasını sağlayarak bugün 100 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Abacıbükü İlkokulu ve Abacıbükü Anaokulu nun birlikte hazırladığı etkinliklerle  çoşkulu bir kutlama yapıldı. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ekm

AB Kod haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda kodlama çalışmaları yaş özelliklerine göre boyama çalışmaları olarak gerçekleştirilecektir. Etkinliklerin ana teması "Cumhuriyetimiz 100 yaşında" olacaktır.

Ekm

2023-2024 OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı  Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı  14/10/2023 Cumartesi günü saat: 10.00'da okulumuz çok amaçlı salonunda yapıldı.

Okul Müdürümüz Muhammet ÖZDEMİR’in açılış konuşmasının ardından Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okundu. Denetleme Kurulu raporunun okunması ve ibra edilmesinin ardından yeni Okul Aile Birliği listesi oylamaya sunuldu ve çoğunluğun oyu ile kabul edildi. Okul Aile Birliği ekibimize çalışmalarında başarılar dileriz.

NOT: 1 D SINIFI ÖĞRETMENİ DAHA SONRA GÖREVLENDİRİLECEKTİR

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı başından beri devam eden Satranç Kursumuzun son aşamasında Sınıf Öğretmenlerimiz Harun ÖZTÜRK ve Nazan EŞİTMEZ TÜRK tarafından organize edilen satranç turnuvamız sonuçlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder dereceye giren öğrencilerimizi kutlarız.

Haz

Giresun Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü İle Birlikte Yürüttüğümüz Atık Pil Toplama Programında Topladığımız 32 kg Atık Pili Teslim Ettik. Bu kampanyada emeği geçen tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Giresun Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz.

May

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bu yılda geçmiş yıllarda olduğu gibi  Bahar Şenliğimize katılırken öğrencilerimizle birlikte çeşitli etkinlikler ve dans gösteri yaparak okul olarak son derece eğlenceli bir gün geçirmemize katkıda bulundular. Öğrencilerimiz büyük bir coşkuyla etkinliklere katılırken diğer taraftan da gönüllerince eğlendiler. Katkılarından dolayı öncelikle TEGV'E sonra da emeği geçen tüm öğretmenlerimize Abacıbükü İlkokulu ve Anaokulu olarak öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz.